Documentatie

Hier vindt u de algemene Post-Covid revalidatie folder en CVscreening vragenlijsten.

Indien u een vragenlijst moet invullen kan de gepaste versie hier naast gedownload worden. Ingevulde vragenlijsten kunt u mailen naar contact@sportgeneeskundemaatwerk.nl

Lees hier een nieuwsbericht over de sportarts en herstel van Covid-19



Post-Covid-19 revalidatie

Informatie Over Uw Afspraak

Voor sporters boven de 35 jaar die matige tot intensieve duursport doen of voor mensen die willen herstarten na een periode van inactiviteit.



Vooraf

Zorg ervoor dat de vragenlijst CV-screening zo compleet mogelijk is ingevuld. Stuur de ingevulde vragenlijst vooaf op aan contact@sportgeneeskundemaatwerk.nl

Neem sportkleding mee (t-shirt, korte broek of trainingsbroek, schoenen en een handdoek). Eet normaal in de dagen voor de afspraak.

Instructies vooraf om eventueel een goede inspanningstest te kunnen doen:

  • Eet niet teveel in 2 uur voorafgaand aan de test (kleine snack/reep kan)
  • Drink voldoende in de 24 uur voorafgaand aan de test
  • Gebruik geen cafeïne voorafgaand aan de test
  • Doe geen zware inspanning op de dag voor de test en op de testdag.
  • Zorg voor een goede nachtrust voorafgaand aan de testdag

De spreekkamer van de sportarts is op de eerste verdieping. Er is nog geen douchegelegenheid.



De afspraak

U meldt zich aan bij de assistente op de begane grond. De ingang van de kliniek is via de tuin (links). De assistente zal de weg wijzen naar de 1e verdieping.



Inhoud

  • Anamnese a.h.v. vooraf ingevulde vragenlijst
  • Beknopt lichamelijk onderzoek (lichaamsbouw, bloeddruk, beoordeling van long- en hartgeluiden)
  • rustECG
  • Maximale inspanningstest met ECG-controle. Bij de inspanningstest wordt er een ECG (hartfilmpje) gemaakt tijdens inspanning. De sportarts kan zien hoe het hart zich bij inspanning gedraagt.
  • Ademgasanalyse bij de inspanningstest voor het bepalen van maximale zuurstofopname, anaerobe drempel, trainingszones en extra controle van hart-, long- en spierfunctie.
  • beoordeling van gegevens
  • uitslaggesprek

De sportarts bespreekt uw vragen en zal de vragenlijst met u doornemen. Het lichamelijk onderzoek is beknopt en gericht op de vraagstelling en beantwoorden van uw vragen. Daarna zal de sportarts het rustECG maken en beoordelen. Vervolgens wordt de inspanningstest gedaan en zal de sportarts de test beoordelen. De sportarts bespreekt met u de voorlopige uitslagen en geeft u adviezen.

Het goed beoordelen van de ademgasanalyse door de sportarts kost extra tijd. Er wordt een (telefonische) afspraak gemaakt voor ongeveer een week later voor het geven van de volledige uitslag.



Optioneel

Indien op basis van de gegevens uit anamnese, lichamelijk onderzoek en rustECG blijkt dat er een medische indicatie is voor aanvullende diagnostiek, behandeling, begeleiding en/of verwijzing naar een andere medisch-specialist (bij Sportgeneeskunde Maatwerk of elders) zal de sportarts dat met u bespreken.

In dat geval gaat het om aanvullende poliklinische diagnostiek of behandeling en is het mogelijk om dat via een DOT te factureren. In dat geval vallen de kosten onder de basis verzekering. De vergoeding die u ontvangt is afhankelijk van uw pakket keuze. Wij (Sportgeneeskunde Maatwerk) zijn een ZBC zonder contracten met zorgverzekeraars en vallen onder de niet-gecontracteerde medisch-specialistische zorg.

We kunnen op voorhand niet met zekerheid zeggen welke code dan gedeclareerd zou kunnen worden. Dat hangt af van wat er uit het onderzoek komt. We denken dat bv. de volgende codes 15C402, 15C404, 15A610, 15E311, 15B705 van toepassing kunnen zijn.

Voor een andere kliniek zal het financiële traject wellicht iets anders zijn geregeld.

De sportarts zal na afloop ook een brief voor uw huisarts maken. Incidenteel is het nodig toch naar de cardioloog door te verwijzen. De sportarts zal dat met u bespreken. Meestal kan worden volstaan met het geven van adviezen ter verbetering van uw gezondheid.